Hamburger met pittige tomatensalsa

Nodig voor 4 personen:

4 hamburgers
4 pita broodjes florentin of Naan brood
50g rucola

Voor de tomatensalsa:
225g wild wonders, in kleine stukjes
1 rode paprika, zaad verwijderd en in kleine stukjes
1/2 groene peper, zaad verwijderd en fijngesneden
1 rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden
1 theel. balsamico
1 eetl. bieslook, fijngesneden
1 eetl. korianderblad, fijngesneden

Download hier recept in.pdf

Super lekkere combi, heerlijk gegrilde hamburger met een pittige tomatensalsa.

Grill of bbq op matige stand voorverwarmen (of verhit een gietijzeren geribbelde grillpan op matig tot hoog vuur).
Bestrijk het grillrooster (of de grillpan) licht met olie en grill de hamburgers aan elke kant 3-4 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Alle ingrediënten voor de salsa in een kom vermengen en zout en peper naar smaak toevoegen. U kunt ook een keukenmachine gebruiken: gebruik de pulseerknop om de gewenste consistentie te verkrijgen.
Snijd de broodjes open en rooster ze kort. Beleg ze met wat rucola en vervolgens de hamburgers.
Schep op elke hamburger 1 eetlepel salsa. Klap de broodjes dicht en serveer ze direct.

Drink hierbij een lekker glas rode Dos por Cuatro syrah/cabernet sauvignon