Hamburger gezond!

Nodig voor 4 personen:

2 courgette
4 grote tomaten
1 teen knoflook
8 el olijfolie
40 g pittige rucola
4 hamburgers
8 dikke plakken meerzaden pavé brood (vlaamsch broodhuys) 4 el houmous (florentin)
4 el salsa mild (Amaizin)

Download recept in.pdf

Heerlijk recept, makkelijk, lekker en toch gezond!

Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van een halve cm en snijd de knoflook fijn. Doe 1/4 van de olie met de knoflook en helft van de de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
Verhit de grillpan, je bbq of big green egg en bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en grill de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege.
Grill de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Leg de groenten in de rest van de rucolaolie en schep om zodat ze rondom bedekt zijn.
Bestrijk de hamburgers met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Grill in 10 min. rosé. Keer halverwege.
Bestrijk de sneeën brood (onderste helften) met de houmous. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elke snee brood een hamburger en schep er 1 el salsa op. Beleg met nog wat courgette en tomaat. Dek af met de andere snee brood. Serveer met de rest van de courgette en tomaat.

Tip! als je het lekker vindt kun je de plakken brood ook even kort op de grill leggen!

Drink hierbij onze heerlijke Spaanse Cala 1 rode wijn!

Tip: neem eens een kijkje op wwoo.nl voor de mooiste buitenkeukens en big green egg bbq's