Hamburger a la Organic

Nodig voor 4 personen:

4 hamburgers
4 Pitabroodjes of Naan brood
1 aubergine
1 tl olijfolie
2 komkommers
250 ml yoghurt (volvet, Griekse bijv.)
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1 cm verse gember
10 blaadjes verse munt
1 tl limoensap/citroensap

Download recept in.pdf

Een broodje hamburger, maar dan even anders. De saus van de komkommer maakt het af, het is eigenlijk een raita zoals die in India bij een curry wordt gegeten. Zo zet je een exotische lunch op tafel met weinig extra werk. Je kan het natuurlijk ook als avondeten bereiden met frites en een frisse salade.

Snij de aubergine in de lengte in dunne plakken, het liefst zo dun mogelijk! Smeer deze plakken in met olijfolie en doe er peper en zout op. Bak of gril de plakken aubergine in een (grill) pan, totdat ze bruin zijn. Leg de gegrilde plakken aubergine op een keukenpapiertje.
Verwarm ondertussen de pitabroodjes in de oven.
Schil de komkommers en verwijder eventueel het zaad (dat hoeft niet, ik vind het onzin). Snij de komkommers in zo klein mogelijke stukjes en meng ze met de yoghurt. Rasp of hak de gember ook zo fijn mogelijk en voeg deze samen met de specerijen bij de yoghurt.
Bak ondertussen de hamburgers zoals is aangegeven op de verpakking. Snij als laatste de muntblaadjes en roer deze samen met het limoensap door de yoghurt.
Snij de pitabroodjes open en leg de hamburgers ertussen. Bedek rijkelijk met de “raita” en doe de plakken gegrilde aubergine ertussen.

“Pikante tip”: Je kan als je van pittig houdt, de hamburgers voordat je ze gaat bakken bestrooien met gemalen chilipepers of cayennepeper.
 

Drink hierbij een lekker kruidig/fris biertje van La Trappe