Haasbiefstuk Met knoflook, sesam en soyasaus

Nodig voor 4 personen

25 gr sesamzaad
450 gr biefstuk van de haas
2 el kokos olie of wokolie
1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes
2 el droge sherry
4 el sojasaus
6 lente uitjes, in ringen gesneden
noedels om erbij te serveren

Download recept.pdf

Een van de mooiste stukjes vlees, Haasbiefstuk met knoflook, sesam en soyasaus.

Verhit een grote wok, tot hij gloeiend heet is. Voeg de sesamzaadjes toe en rooster ze al roerend 1-2 minuten zonder olie tot ze bruin beginnen te worden. Schep ze uit de wok en zet ze tot gebruik weg.
Snijd het vlees met een scherp mes in dunne reepjes. Verhit de olie in de wok en roerbak het vlees 2-3 minuten tot het rondom is dichtgeschroeid. Voeg paprikareepjes en knoflook toe en roerbak ze 2 minuten mee. Voeg sherry, sojasaus en lente uitjes toe en laat het geheel onder af en toe roeren circa 1 minuut zachtjes koken. Schep het gerecht in hete kommen en strooi er het sesamzaad over. Serveer er gekookte noedels bij.

Wijntip: drink hierbij de heerlijke frisse witte Chardonnay van Domaine de Brau