Gevulde Paprika’s met pittig gehakt

Nodig voor 4 personen:

4 Oranje paprika's
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
400 g rundergehakt
75 g geraspte belegen kaas
15 gram boter
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 theelepels sambal
Aluminiumfolie

Download recept in.pdf

Lekker en heel makkelijk, gevulde paprika met pittig gekruid gehakt.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de paprika's overlangs doormidden en verwijder de zaadlijsten (Iaat de steeltjes
zitten).
Verhit de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui en knoflook 1
minuut. Voeg het gehakt toe en roerbak het in 5 minuten rul en gaar; neem de pan van
het vuur. Roer de helft van de kaas, de peterselie, sambal en zout en peper naar smaak
door het gehakt.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel en verpak elke helft in aluminiumfolie.
Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar; vouw 10 minuten voor
het einde van de bereidingstijd de folie open en strooi de rest van de kaas over de
paprika's.

Lekker met rijst en een salade.

Wijntip: Menade Sauvignon Blanc