Gevulde paprika met kip

Nodig voor 4 personen:

5 paprika
200gram kipfilet (zeer fijn gesneden)
1 kopje wilde rijst
handje gewelde rozijntjes en / of fijngesneden abrikozen
1 teentje knoflook
bosui (ringetjes)
1 theelepel kerrie
1 halve theelepel komijn
1 halve theelepel koriander
1 theelepel munt
olijfolie
zout/peper

Download recept in.pdf
 

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de oven voor op
ca. 180 C. Was de paprika's en ontdoe 4 paprika's van de kapjes. Verwijder de zaadlijsten
en spoel de losse zaadjes die nog in de paprika achterblijven eruit met stromend water.
Zet de paprika's en kapjes ca. 10 tot 15 minuten in het midden van de oven. Maak de 5e
paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Bak de kipfilet in olijfolie met de
paprikablokjes, bosui, kerrie, komijn, koriander en pers de knoflook erboven. Bak niet te
lang! Als de rijst gaar is, dan afgieten. Doe de rijst in een kom en voeg het kip filetmengsel
met de rozijnen / abrikozen toe. Meng alles goed door elkaar. Haal de paprika's
uit de oven en vul ze met het rijst - vleesmengsel en zet de kapjes op de paprika's (evt
vastzetten met een cocktailprikkertje). Nog even 10 minuutjes in de oven en klaar zijn de
gevulde paprika's. Af garneren met een blaadje munt

Tip: Voor een pittiger variant voeg je bij de kruiden nog een beetje sambal toe of gebruik
je een theelepeltje fijngesneden, rode Spaanse peper toe tijdens het bakken van het vlees.

Drink hier een heerlijke Zweigelt van Hans Diwald bij!