Gevulde (met hardgekookt ei) Gehaktballen

Nodig voor 4 personen:

4 eieren (hardgekookt)
300 gram rundergehakt
2 tl gedroogde tijm
25 g boter
2 el olijfolie

Download recept in.pdf
 

 

Traditioneel recept, maar t kan op z'n tijd erg lekker zijn!

Bereiden:

Breng het gehakt op smaak met kruiden en zout naar wens. Pel de eieren. Vorm van de ballen tussen twee stukken vershoudfolie platte schijven van ca. 12 cm doorsnede. Verwijder de folie en bestrooi de schijven met de tijm. Leg op elke schijf een ei en vouw het gehakt eromheen.
Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Bak het vlees op laag vuur in 10 min. gaar. Keer regelmatig.

Lekker met aardappelsalade en sperziebonen met amandel.

Tip:
Je kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 8 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

Drink hier onze heerlijke vol en ronde rode Cabernet Sauvignon bij van Pure.