Gevuld gehakt met tabouleh

Nodig voor 4 personen:

Gehakt:
1 kop bulgur
600 g gehakt
1/4 kop pijnboompitten
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 kleine groene paprika, in stukjes
1 tl gemalen piment
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl kaneel
1/2 tl chilipoeder
80 ml yoghurt
1 ei, losgeklopt
2,5 dl yoghurt
1/4 kop verse munt, gehakt.

Tabbouleh salade:
1 1/2 kop verse peterselie, gehakt
1/2 kop verse munt, gehakt
6 lente-uitjes, gehakt
4 grote rijpe tomaten, ontveld, ontzaad en gesn.
65 ml olijfolie
1 1/2 el citroensap.

Download dit recept in.pdf
 

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 210graden. Week de bulgur 30 min. in een kom kokend water en laat hem uitlekken.

Bereidingswijze: Meng bulgur, gehakt, pijnpitten, ui, paprika, piment, nootmuskaat, kaneel, chilipoeder, yoghurt en ei in een kom en druk het mengsel in een ingevette bakvorm of braadslee van 29 x 19 cm. Bak het in ca. 30 min. bruin en gaar en snijd het in schuine rechthoeken door het drie keer in de lengte te snijden en vijf keer diagonaal.

Tabbouleh : meng peterselie, munt, lenteui en tomaten in een kom en roer olijfolie en citroensap erdoor.

Serveertips Vermeng de extra yoghurt en de munt en serveer dit mengsel bij het gehakt en de tabbouleh.
 

Drink hierbij een lekkere stevige witte wijn, bijvoorbeeld de Torontes van Dos por Cuatro