Geroosterde paprika tomaten soep met balletjes van verse worst

Nodig voor 4 personen:

750gr tomaten (indien gewenst ontveld)
3 paprika's
2x rode ui in stukjes gesneden
1ltr bouillon (kleinste soepfabriek of zelf maken)
theelepel paprika poeder
snuf cayenne peper, indien pittig gewenst meer
olijfolie
verse basilicum
Parmezaanse kaas, nog te schaven.
2 pakjes verse worst

Download recept in.pdf

Bereidingswijze:

Gril je paprika's onder de grill tot dat ze het vel los komt.
Laat afkoelen en ontvel zo goed mogelijk.
Verhit de olijfolie in een grote pan en glaceer de uitjes samen met de cayennepeper en
paprikapoeder. Voeg hier de tomaten in stukken en gegilde paprika in stukken aan toe.
Voeg vervolgens de bouillon toe totdat de tomaat en paprika goed onder staan. Laat dit
zo'n 5 a 10 minuutjes pruttelen, pureer met de staafmixer en voeg naar wens zout en peper
toe. Maak vervolgens van de verse worsten kleine balletjes en bak deze in de pan, voeg
hier op het laatst de verse basilicum aan toe, zodat deze smaak afgeeft.
Serveer de soep en voeg aan tafel de balletjes, Parmezaanse kaas toe.
Smullen maar.

Drink hierbij een lekker glas rode Cabernet Sauvignon van Pure.