Gegrilde tomatensoep met gorgonzola en basilicum

Nodig 4 personen:

1 1/2 kg tros tomaten
1 grote ui in kwarten
2 teentjes knoflook
1 plantje basilicum
4 el olijfolie om te verhitten
1/2 liter kippenbouillon
250 g gorgonzola (of andere zachte blauwschimmelkaas)
4 el olijfolie voor in de soep
Zout en peper

Download recept in.pdf

Super makkelijk, maar o zo lekker deze soep!
Een lekkere en gezonde soep voor een doordeweekse dag.

Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de open kanten naar boven op
een bakplaat. Leg de uiparten en de gepelde knoflook er ook bij. Bestrooi de
tomaten met 4 eetlepels olijfolie en doe er wat zout op en maal er flink wat
zwarte peper overheen. Gril de tomaten 20 minuten in een hete oven van 220c.
Doe daarna de tomaten in een pan en doe er de kippenbouillon bij en breng
het aan de kook. Voeg 3/4 van de gorgonzola toe en de helft van de
basilicum blaadjes. Pureer de tomaten en kaas met een staafmixer. Voeg dan
ook druppelsgewijs de rest van de olijfolie toe en je krijgt een mooie dikke soep.
Snij de overige basilicumblaadjes fijn en brokkel de rest van de kaas in kleine blokjes.
Verdeel de soep over 4 borden en strooi daar de basilicum en kaas
overheen. Maal nog een beetje zwarte peper erover en serveer met een
lekker knapperig stokbrood.

Drink er een lekkere Antica Enotrio rode wijn uit Italië bij, lekker kruidige rode wijn.