Gebakken scholfilet met tomatenchutney

Nodig voor 4 personen:

750g cherry pruim tomaatjes
3 el olijfolie
1 tl komijn
1 tl venkelzaad
1 tl korianderzaad
1 cm verse gember, geraspt
2 teentjes knoflook, gesnipperd
50g rozijnen
30g suiker
1 tl zout
1 rode peper, zonder zaad gesnipperd
3 el balsamico azijn
1 bosje verse basilicum

Download recept in.pdf

Een verassende combinatie! Je krijgt zo mediterrane sferen met oosterse invloeden met
schol uit de Noordzee, een mondiaal gerecht dus.
Eet er een lekkere Hollandse spinazie salade bij met komkommer. Maak flink wat van deze
chutney, zodat je het ook als dressing kan gebruiken. Als je over hebt of je maakt meer
kun je dit in potjes ruim twee maanden bewaren! Drink er een lekker glas Ycaro Merlot bij!

Snijd de tomaatjes doormidden. Wrijf de specerijen fijn in een vijzel of plet ze goed met
een zwaar mes. Snipper de knoflook en gember heel erg fijn. Verhit de olijfolie in een
koekenpan en bak hierin de specerijen even kort. Doe dan de knoflook en gember erbij en
bak nog even mee.
Voeg dan de tomaatjes, suiker, rozijnen, azijn, zout en peper toe en breng het langzaam
aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuutjes zachtjes pruttelen en haal het dan van het
vuur. Voeg dan gesnipperde blaadjes basilicum toe en laat het minimaal twee uur afkoelen
in de koelkast.
Bak de vis even kort om en om (eventueel met wat bloem). Verdeel sla en komkommer
op vier borden en lepel daar flink wat van de chutney overheen en leg dan de gebakken
vis erboven op. Lepel ook nog een klein beetje over de vis. Hartstikke lekker!