Gazpacho van Bospeen

4 personen:

1 bos bospeen
1 limoen
1 rode peper
2 tenen knoflook
2 sjalotten, gesnipperd
1 korianderplantje
5 eetlepels olijfolie
Zout en peper

Download recept in.pdf

Supersimpel om te maken, maar erg origineel! De soep krijgt een hele mooie structuur en kleur. Als het weer even niet meezit kun je de soep natuurlijk ook warm eten.

Schil of schrap de bospeen en snij ze doormidden. Zet een pan op het vuur en gebruik een eetlepel olijfolie voor in de pan. Snij de knoflook, sjalotten en peper fijn en zet deze even aan in de pan. Doe de bospeen in de pan en voeg water toe zodat de peentjes net onder staan en breng het geheel aan de kook. Check de peentjes na ongeveer 15 minuten of ze goed gaar zijn, anders dus nog even laten koken. Als ze gaar zijn, haal de pan van het vuur en laat het heel even afkoelen. Daarna kun je het geheel met een staafmixer goed pureren. Voeg ondertussen het sap van de limoen toe en wat zout en peper. Daarna kun je al roerend de olijfolie toevoegen. Zet daarna de soep in de koelkast voor minimaal twee uur. Serveer het daarna in diepe kommen en strooi er flink wat gehakte koriander overheen