Garnalencocktail

Voor 4 personen nodig:

3/4 dl slagroom
1 dl mayonaise
mespunt chilipoeder
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel whisky (slijter)
citroensap
zout
300 g Hollandse garnalen
(versgemalen) peper
ijsbergsla (enkele blaadjes)
3 takjes peterselie

Download recept in.pdf

Een traditioneel maar heerlijk recept met onze Hollandse verse garnalen uit Den Oever, onze Garnalen zijn direct gepeld en 100% onbewerkt, proef en je bent verkocht!

Bereiding
In kom slagroom half stijf kloppen. Mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whisky erdoor scheppen. Cocktailsaus op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper. In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Garnalen goed laten uitlekken. IJsbergsla in fijne reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.
Sla over coupes verdelen. In midden bergje garnalen scheppen. Cocktailsaus erover scheppen. Garneren met snufje chilipoeder op saus en peterselie.

Wijntip: drink hierbij onze heerlijke nieuwe Prosecco van Well of Wine!