Filet americain op toast

Nodig voor 4 personen:

1/2 pavé vlaamsch broodhuys, kies zelf welke je lekker vindt
1 bakje filet americain
2 el kappertjes uitgelekt
1 sjalot, gesnipperd
2 augurken, gesnipperd
2 el azijn
4 eieren
Chilipeper liefst uit de molen

Download recept in.pdf

Bereiden

1. Snijd het brood in 4 dikke sneeën. Rooster in de broodrooster goudbruin en laat iets afkoelen. Bestrijk royaal met de filet americain. Bestrooi met de kappertjes, sjalot en augurk.
2. Breng ondertussen een pan met 4 cm water en de azijn tegen de kook aan. Maak met een lepel een draaikolk, breek 1 ei en laat voorzichtig in de kolk glijden. Pocheer het ei 3 min. voor een zachtgekookte dooier en 5 min. voor een hardgekookte dooier. Neem met een schuimspaan of soeplepel uit de pan en laat kort uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige eieren.
3. Leg de eieren op de filet americain en bestrooi met de chilipeper en zout.

Eet smakelijk