Courgettecarpaccio met rookvlees

Nodig voor 4 personen:

3el balsamicoazijn
6-8 el olijfolie
1 el Italiaanse kruidenmix
250 g kastanjechampignons, in plakjes 25 g pijnboompitten
2 courgettes
1 tl zeezout
1/2 zak rucola
150 g runderrookvlees

Download recept in.pdf

Bereiden

Klop de azijn met de olie en Italiaanse kruiden tot een dressing.
Breng op smaak met peper en zout. Schep door de champignons. Bak de champignons in een koekenpan met antiaanbaklaag 5 min. op hoog vuur bruin en krokant.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin.
Laat afkoelen op een bord.
Schaaf de courgettes met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in flinterdunne plakken en spreid ze naast elkaar uit op vier grote borden. Bestrooi met het zeezout. Leg in het midden een bergje rucola met het rookvlees en schep er de champignonplakjes uit de dressing op. Besprenkel de overgebleven dressing over de courgette. Bestrooi met de pijnboompitten.

Lekker met een plak krokant campremy pave.

Heerlijk met een glas van onze Argentijnse Organic Chardonnay