Courgette Carbonara

Nodig voor 4 personen:

Zeezout en vers gemalen peper 2-3 courgettes
500gr penne
5 eierdooiers
100ml slagroom
2 volle handen gerapste parmazaanze kaas Olijfolie
150 tot 200 gram pacenta of dobbelsteentjes spek Evt. Verse tijmblaadjes als finishing touch

Download recept in.pdf

Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Snij de courgettes doormidden en haal met een lepel de zachte binnenkant eruit. Snij vervolgens de courgettes in reepjes, zodat ze ongeveer dezelfde grote hebben als de penne.
Wanneer het water kookt voeg te penne toe en volg de instructies op de verpakking.

Voor de carbonarasauce kluts je met een vork de eierdooiers, slagroom en de helft van de parmazaan door elkaar. Breng omsmaak met een beetje peper en zout.
Verwarm een grote koekenpan of wok en verhit er een olijfolie in. Bak hier de pacenta of spek in en als deze knapperig is en voeg dan de gesneden courgette toe en bak deze met een goede peper voor extra smaak. Voeg evt. De tijmblaadjes nu toe. De courgette is klaar als deze goudbruin is.

Het is belangrijk dat de volgende stappen snel worden gedaan.
Als de pasta gekookt is giet je deze snel af en bewaar een beetje kookvocht. Voeg vervolgens de pasta meteen toe aan het courgette mengsel en meng deze door elkaar. Haal de grote pan van het vuur af en meng de carbonarasauce en het beetje kookvocht door de pasta zodat er een romige sauce onstaat.
Gelijk aan tafel en smullen maar met nog wat verse Parmezaan eroverheen.

Heerlijk met een lekker glas rode Malbec van ons eigen Organic merk.