Clafoutis met witte druiven

Nodig voor 4 personen:

500-600 gram witte druiven
4 eieren
20 gram fijne suiker
2 dl halfvolle melk
0,5 dl room
1 citroen
1 zakje vanillesuiker

Download recept in.pdf

De 'echte' clafoutis komt van oorsprong uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar
altijd gemaakt met kersen, maar in de rest van Frankrijk wordt ook wel ander fruit gebruikt. Wij
maken een clafoutis met druiven!
Een clafoutis is geen echte taart en lijkt eigenlijk nog het meest op een veredelde pannenkoek.
Clafoutis wordt lauwwarm gegeten en in Frankrijk geserveerd als nagerecht.

Bereiding:
Was de druiven en haal ze van de tros. Verwarm de oven voor op 200°.
Breek de eieren in een kom en roer ze goed los. Voeg de suiker, de
melk en de room toe en klop op tot een glad mengsel. Giet het
mengsel in een taartvorm. Pers de citroen uit, doe het sap met de
vanillesuiker in een pan en roer goed. Laat het vuur goed heet worden
en voeg er de druiven bij. Laat 5 minuten bakken onder voortdurend
roeren en haal van het vuur. Giet het druivenmengsel in de taartvorm en
zet 20 tot 25 minuten in de oven. De clafoutis moet doorbakken zijn en
goudbruin zien. Dien lauw of koud op.

U kunt dit dessert een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast
bewaren.

Bon appetit!