Citrus pudding

Ingrediënten voor 6 personen:


90 gr boter, op kamertemperatuur
300 gr. fijne kristal suiker
375 ml. Melk
3 eieren
100ml. sap van sinaasappels
25ml. citroensap
75 gr. bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
1/2 theelepel geraspte citroenschil
Poedersuiker voor de afwerking
Bakvorm: oven vaste schaal waarin 1,25 liter vloeistof past.

Download recept in.pdf


 

Verwarm de over voor op 180graden.

Meng alle ingrediënten met behulp van een keukenmachine totdat het mengsel glad is van structuur.
Giet het mengsel in de ovenschaal en bak voor ongeveer 1 uur totdat de pudding goudbruin is.

Bij het serveren kan je er de poedersuiker over verstrooien, als finishing touch.

Drink hierbij een fruitige witte wijn of een lekkere dessertwijn bijvoorbeeld onze Menade Dulce sauvignon.