broccolitaart

Nodig voor 4 personen:

500 g broccoliroosjes
4 eieren
125 ml slagroom
snufje nootmuskaat
100 g geraspte belegen kaas
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
200 brie, in plakken
Zakje gedroogde tomaten, in reepjes

Download recept in.pdf

Een heerlijk recept voor een Broccolitaart met brie en zongedroogde tomaatjes!

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de broccoli in ruim water met wat zout in 3 minuten beetgaar. Spoel in een vergiet af onder koud water en laat goed uitlekken.

Klop in een kom de eieren los met slagroom, zout, peper en nootmuskaat.
Roer de geraspte kaas erdoor.

Vet een lage taartvorm (26 cm) in. Bekleed hem met het bladerdeeg, druk het aan de rand goed aan en vouw het uitstekende deeg naar binnen. Schenk het eimengsel in de vorm en verdeel de broccoliroosjes erover. Leg de plakjes brie en de gedroogde tomaat erop.

Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar. Serveer hem in de vorm.

 

Extra benodigd
Taartvorm (Ø 26 cm)

 

Wijntip: drink hierbij een lekkere makkelijke Merlot van BioBio uit Italië