Bospeen uit de oven

Nodig voor 4 personen:

1 bos bospeen
25 g boter
2 eetlepels dille
150 ml kippenbouillon kleinste soepfabriek of kallo blokjes

Download recept in.pdf

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 225 graden.

Puntje aan onderzijde en groen van bospeen snijden, maar 2 cm
van groen laten zitten. Wortels onder stromend water schoonboenen
(bijvoorbeeld met schoon schuursponsje). Groot stuk aluminiumfolie
dubbelvouwen, vel slag draaien en nogmaals dubbelvouwen.
Zijkanten twee keer omvouwen, zodat stevige, grote foliezak
ontstaat. Wortels voorzichtig via opening in zak stoppen en
boterblokjes en dille erbij doen. Zout en peper naar smaak
toevoegen. Bouillon erbij schenken en opening meteen dichtvouwen.
Pakket op bakplaat leggen en in midden van oven schuiven.
Worteltjes in ca. 45 min. gaar laten worden. Pakket uit oven nemen,
op serveerschaal leggen en openvouwen (pas op ontsnappende hete
stoom!).

Tip:
Dit gerecht is ook te bereiden in een ovenschaal met deksel of afgedekte
schaal.