Boerenkoolstamppot met gelderse rookworst

Nodig voor 4 personen:

1,5 kilo aardappelen
600 gram gesneden boerenkool (verpakt in zakken van 200gram)
zout
2 gelderse rookworst
40 gram boter
100 mililiter melk (of slagroom of zure room)
1 eetlepel mosterd
peper of bouillonpoeder

Download dit recept in.pdf
 

Een heerlijk oer-Hollands recept, en zo lekker met de Gelderse Rookworst van Organic!

Schil en was de aardappelen, snijd ze in kleine gelijke stukken. Doe een laagje water in een grote pan (ongeveer 3 cm). Voeg de gesneden aardappels toe en twee theelepels zout. Leg de boerenkool erbovenop. Breng het water aan de kook (met de deksel op de pan) en kook het geheel in 25 tot 30 minuten gaar. Breng intussen water in een pan aan de kook. Voeg een beetje zout en de rookworst toe. Haal na 20 minuten de worst uit de pan. Giet het kookvocht af en stamp de aardappels met de boerenkool fijn. Roer de boter erdoor en maak de stamppot af met wat melk of room, mosterd, peper en bouillonpoeder.

Drink hierbij onze Tinedo Cala 1. Dit landgoed is ideaal voor duurzame wijnbouw. Wijnmaker Manuel wil het contact tussen de gistende druiven en zuurstof minimaliseren. Vanwege de hoge temperatuur oogst hij ’s nachts. Donker kersenrood, mondvullend, fijne complexiteit, aroma én finesse. 8 Hamersma.