Blauwe bessen appel-crumble

Nodig voor 8 personen:

4 friszure appels
150 g blauwe bessen (bakje)
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g rietsuiker of ander zoetmiddel
3 el havermout
1 vanillestokje (zakje)
175 g boter (koud)

Materiaal: 1 ovenschaal (Ø 26 cm)

Download recept in.pdf

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Schil de appels, snijd in blokjes en verdeel ze samen met de bessen over de
ovenschaal.
Meng het bakmeel, de suiker en havermout. Snijd het vanillestokje open en
schraap met de punt van een mes het merg eruit.
Snijd de boter in blokjes. Kneed het merg samen met de boter door het
bakmeelmengsel. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels en verdeel
deze over het fruit.

Bak de crumble in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin.
Dit gerecht kan warm of koud worden geserveerd.

Serveertip:
Lekker met crème fraîche of een bolletje roomijs.

Bewaartip:
Je kunt de crumble 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de
koelkast en laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.