Bietjes uit de oven met balsamico

Voor 4 personen:

6 rode bieten
2 rode uien
2 teentjes knoflook
Sap en rasp van een halve sinaasappel
2 el balsamicoazijn
Takje tijm
Peper en zout
Olijfolie

Download recept in.pdf

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de bietjes en snijd ze in partjes. Doe ze in een kom. Voeg de balsamicoazijn, het sap van een halve sinaasappel en een scheutje olijfolie toe.

Breng de bietjes op smaak met peper, zout en wat tijm. Hussel de bietjes door elkaar. Verdeel de bietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Pel de uien en snijd ze in parten. Plet de knoflook fijn. Voeg dit bij de bietjes.
Rooster de bietjes met balsamico in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.

Hoe dikker je de partjes snijdt, des te langer ze nodig hebben in de oven.

Rasp de schil van een halve sinaasappel over de bietjes en serveer meteen.

Je kunt deze balsamico bietjes zowel warm als koud serveren.

Recept uit: Pauline’s keuken