Bietjes salade met geitenkaas en walnoten

Nodig voor 4 personen:

500 gram gekookte bietjes (Chioggia)
100-150 gram zachte geitenkaas
100 gram veldsla

Voor de dressing:

1 eetlepel kappertjes
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels walnootolie,
1/2 eetlepel grove mosterd
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel honing
Zout en peper
50 gram gepelde walnoten

Download recept in.pdf

Een van onze favorieten, zacht en zoet gekookte bietjes met geitenkaas en walnoten, mmmmm....

Bereiding:

Schaaf de bietjes in dunne plakken.

De dressing: hak de kappertjes fijn, voeg de olijfolie en walnootolie toe en vervolgens al kloppende met twee vorken of met een garde de mosterd, azijn en honing. Breng op smaak met zout en peper. Meng de dressing door de bietenplakjes.

Verkruimel de geitenkaas. Was en droog de slasoorten. Verdeel de sla over 4 bordjes, houd iets achter voor de garnering en leg de bietenplakjes erop. Strooi de geitenkaas en gehakte noten erover. Garneer met een plukje sla in het midden. Direct serveren met grof donkerbruin brood.

Tip: serveer de salade als lunchgerecht, voeg dan een appel in dunne schijfjes of in blokjes gesneden toe en doe er meer geitenkaas bij (200 gram).

Wijntip: drink hierbij een heerlijke Chardonnay van Organic uit Argentinië.