Biefstuk met pepersaus en puree

Nodig voor 4 personen:

40 gram boter
2 tenen knoflook, geperst
10 sjalotten, gehalveerd
1 eetlepel peperkorrels
300ml Bouillon (rund)
1 eetlepel olijfolie
4x biefstuk

Download recept in.pdf

Haal de biefstuk ruim van te voren uit de koelkast en laat deze
op kamertemperatuur komen, zo voorkom je dat het koude vlees
taai wordt tijdens het verhitten in de pan.

Bereidingswijze:

Haal de biefstuk ruim van te voren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen!

Verhit de boter in een kleine steelpan. Als de boter schuimt, voeg je de knoflook, sjalotten en peperkorrels toe. Sauteer 10 minuten op een laag vuur, tot de sjalotten zacht en licht gekleurd zijn. Voeg de bouillon toe en laat zachtjes sudderen.

Verhit een koekenpan met een antiaanbaklaag op een hoog vuur. Wrijf de biefstukken in met olijfolie en schoei ze 3 minuten, tot de bovenkant iets wat bloederig oogt. Draai het vlees om, zet het vuur lager en vak nog 4-5 minuten. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, dek losjes af met folie en laat een paar minuten rusten.

Serveer de biefstuk op een bedje van romige aardappelpuree en schep er de warme pepersaus over.

Wijntip: Ciù Ciù Bacchus rode wijn, vol rond frisse zuren, heerlijk! (tip van Hamersma)