Biefstuk met champignonsaus

Nodig voor 4 personen:

2 theelepels olijfolie
Zeezout en vers gemalen peper
2 bakjes champignons
2 eetlepels balsamico-azijn
3 theelepels bruine suiker
275ml bouillon (rund kleinste soepfabriek)
1 eetlepel dragonblaadjes (gedroogd of vers)
4x biefstuk

Download recept in.pdf
 

Haal de biefstuk ruim van te voren uit de koelkast en laat deze
op kamertemperatuur komen, zo voorkom je dat het koude vlees
taai wordt tijdens het verhitten in de pan.

Bereiden:

Verhit een koekenpan met een antiaanbaklaag op een hoog vuur. Wrijf de biefstukken in met olijfolie en schoei ze 3 minuten, tot de bovenkant iets wat bloederig oogt. Draai het vlees om, zet het vuur lager en vak nog 4-5 minuten. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, dek losjes af met folie en laat een paar minuten rusten.

Doe de olijfolie en champignons, in plakjes gesneden, in een hete pan en bak deze voor 5 minuten. Zet apart. Doe de balsamico azijn, suiker en bouillon in de pan en kook 8-10 minuten totdat deze gereduceerd is. Roer er de dragon, room en gare champignons door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de biefstuk op bijvoorbeeld een bedje van romige aardappelpuree en schep er de warme champignon balsamico saus overheen.
Eet smakelijk!

Tip: om erbij te serveren aardappelpuree & gewokte broccoli.

Wijntip: Ciù Ciù Bacchus rode wijn, vol rond frisse zuren, heerlijk! (tip van Hamersma)