Bananenbrood

Ingredièˆnten voor ongeveer 6-8 personen:

140gram spelt bloem
130gram spelt meel
1theelepel bakpoeder
1/2 theelepel bicarbonate soda 1/4theelepel zeezout
3 rijpe bananen
240Ml appelmoes
120 melk naar keus( koemelk, amandelmelk of havermelk) 3 eetlepels olijfolie
1 theelepel vanille exact
100gram pecannoten

Tulbandvorm of cakeblik

Download recept in.pdf

Super lekker recept van de schrijvers van het inspirerende kookboek Green kitchen stories.

Verwarm de oven voor op 175graden.
Meng de bloem, bakpoeder, bicarbonate soda en zeezout met elkaar. Meng in een andere kom de bananen, appelmoes, melk en olijfolie door elkaar.
Meng vervolgens de natte en droge mix door elkaar tot het een samenhangend deeg is. Meng hier de pecannoten doorheen.
Vet de bakvorm in en vul deze.
Bak het brood voor 1 uur en 10minuten in de voorverwarmde oven.
Wanneer klaar, laat het bananenbrood eerst 10minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rek.

Bewaar het brood in de koelkast en het blijft dagen goed.