Aubergine parmigiana

Voor 6 personen:

1 kleine ui,
fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
blaadjes en steeltjes van 1 klein bosje basilicum, steeltjes fijngehakt
6 el olijfolie
2 blikken tomaatblokjes (à 400 g)
3 aubergines, in de lengte in plakken van 1 cm
2 bolletjes mozzarella (à 125 g), in plakjes
40 g geraspte parmezaan

Download recept in.pdf

Dit heerlijke ovengerecht met aubergine, knoflook, tomaat en mozzarella is écht een van onze favorieten. Niet zo gek, want het is heel simpel om te maken én zelfs voor te bereiden. Zodat je hem 's avonds zo de oven in schuift. Probeer maar eens!
 

1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Bak de ui, knoflook en basilicumsteeltjes 7 minuten in 3 eetlepels olijfolie.

2. Voeg de tomaat, zout en peper toe, en laat 20 minuten zachtjes koken.

3. Bestrijk de aubergine met olijfolie, bestrooi met zout en peper en gril in 3–4 minuten per kant goudbruin en gaar.

4. Doe laagjes aubergine, tomatensaus, mozzarella, basilicumblaadjes en geraspte parmezaan in een ovenschaal. Bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

Recept uit het boek van Jamie Oliver