Apple crumble

Nodig voor 4-6 personen:

6 Royal Gala appels, geschild en in partjes gesneden
100 gram (licht)bruine basterd suiker
1 theelepel kaneel

Voor de kruimels:
150 gram bloem
110 gram (fijne)kristal suiker
50 zachte roomboter

Materiaal: 1 ovenschaal (250ml inhoud)

Download dit recept in.pdf
 

Lekker met lobbig geslagen vanille slagroom, volle vanille kwark van de weerribben of een bol ijs van Frozen Dutch.

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maak eerst de kruimels door de bloem, suiker en boter in een kom of keukenmachine te mengen totdat het kruimelig is.
Vervolgens meng je de appels, suiker en kaneel in een kom. Schep de appelmix in de ovenschaal en verspreidt de kruimels eroverheen.
Bak het in de oven voor 20-25 min of totdat het goudbruin is.

Tip: vervang 1 appel door bosbessen(diepvries). Leg deze op de bodem van de ovenschaal en verspreid hier vervolgens de appel en kruimels overeen.
 

Wijntip: drink hierbij een lekker fris glas dessertwijn vanuit de Rueda.