Appeltaart op Z’n Italiaans Torta di Mele

Nodig:

Deeg:
175 gram boter
2 eetlepels suiker
2 grote eieren of 3 kleine
350 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel kaneel
rasp van een halve citroen

Vulling
900 gram Pink Lady appels
Rasp van een halve citroen
2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
Beetje melk om het deeg mee te bestrijken

Materiaal: 20cm springvorm

Download dit recept in.pdf
 

Een heerlijke Italiaanse klassieker.

Meng het zelfrijzend bakmeel boter, suiker, kaneel en citroenrasp totdat het fijne kruimels zijn. Voeg daarna de eieren toe tot het een stevig deeg is, laat dit rusten in de koelkast voor een half uur.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de appels en snijd in stukken. Meng hier vervolgens de andere ingrediënten doorheen.
Vet de springvorm in, rol 2/3 van het deeg uit en bekleed de bakvorm hiermee. Vul de taart met de vulling. Rol vervolgens voor de bovenkant de rest van het deeg uit en leg bovenop. Maak in het midden een aantal stoomgaatjes en smeer de bovenkant in met een beetje melk.

Bak de taart zo’n 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. 20 minuten afkoelen en smullen maar.

Heerlijk met geklopte slagroom of ijs.

Wijntip: drink hierbij een heerlijk glaasje dessertwijn van Heaven on Earth.