Andreea`s Salade Met verse zalmfilet

Nodig voor 4 personen:

750g (ongeveer) verse wilde zalm
2 laurierblaadjes
6 peperkorrels
1 takje verse dille
1 grote rode paprika
1 klein groen pepertje
1 teentje knoflook
stuk komkommer van ca. 7cm
1.5 dl magere yoghurt
1 kropje eikenbladsla of jonge bladspinazie

Download dit recept in.pdf

Heerlijke salade naar een idee van onze Andreea van Organic Laren.

Bereiding:
Doe de zalm in een grote pan met koud water en voeg de laurierblaadjes, de peper
korrels en de dille toe. Breng langzaam aan de kook, schakel het vuur uit en laat afkoelen.
Verwijder het vel van de zalm en verbrokkel het visvlees in een kom.
Was de paprika, ontdoe hem van zaadlijsten en zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was het pepertje, ontdoe het van zaadlijsten en zaadjes
en snijd het in smalle ringetjes.
Pel de knoflook en hak hem fijn.
Schil de komkommer en hak hem fijn.
Roer, de knoflook, chilipeper en de komkommer door de yoghurt,
giet over de zalm en schep voorzichtig door.
Maak de eikenbladsla los, was de sla en maak droog.
Verdeel de sla over vier borden en garneer de sla rijkelijk met de zalmsalade.
Lekker bij deze salade is getoost brood met gezouten boter of een lekker kaasje,
of een in de schil gebakken aardappeltje met veel mayonaise :)
eet smakelijk!

Drink bij deze licht stevige salade een heerlijke Sauvignon blanc of Verdejo uit de Rueda.