Aardappelsalade met cherry tomaatjes

Nodig voor 4 personen:

3 eieren
2 zakjes kriel baby aardappelen
1 el mosterd
zout
versgemalen peper
2 el mayonaise
2 el crème fraîche
1 sjalotje
1 teentjes knoflook
1 takje dragon
3 takjes bieslook
3 takjes peterselie
3 takjes basilicum
1/2 focaccia brood
olijfolie
20 cherrytomaatjes
5 augurken
15 zilver uitjes
1 krop ijsbergsla

Download recept in.pdf
 

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat de eieren
schrikken in koud water en pel de eieren.

Aardappelsalade
Snijd de aardappels in blokjes ter grootte van dobbelstenen en zet ze op in koud water met zout.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de aardappels met deksel op de pan gaar. Giet de
aardappels af en laat ze uitdampen. Hak de eieren grof. Meng in een ruime kom de mosterd, zout,
peper, mayonaise en crème fraîche. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en
hak de kruiden, behalve de basilicum, fijn. Roer de warme aardappelblokjes, eieren, sjalot, gehakte
kruiden en knoflook door de saus.

Focaccia
Verwarm een grillpan. Snijd de focaccia in plakken van circa 1 cm dik en besprenkel ze met
olijfolie. Gril ze in circa 5 minuten om en om krokant.

Garneren
Snijd de tomaatjes doormidden en de augurk in plakjes. Verdeel ijsbergslabladeren over borden en
schep de aardappelsalade erop. Garneer met de augurk, Amsterdamse uitjes, tomaatjes en blaadjes
basilicum en leg er een reep focaccia op.

Drink hierbij een fris glas witte Pure Viognier van Bassac.