21 dgn gerijpt limousin van de bbq of uit de pan

Nodig voor 4 personen:

4 limousin 21 dgn gerijpt Ribeye, entrecote of kogelbiefstuk
takje verse tijm
takje verse rozemarijn
1 teentje knoflook
500 gram peultjes
olijfolie
1 sjalotje
500 gram baby aardappeltjes
grof zeezout en peper uit de molen 1 eetlepel aceto balsamico

Download recept in.pdf
 

Heerlijk recept voor onze 21 dagen gerijpte vleessoorten, haal het vlees 2 uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Bereidingswijze vlees op de bbq (big green egg) of oven op 220 graden.

Snij de aardappeltjes in tweeën met schil en meng deze in een kom met verse
rozemarijn, tijm, fijngehakte knoflook, olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen
Doe dit mengsel in een ovenschaal en plaats voor minimaal 20 minuten in de BGE op
220 graden (of in de oven) en roer zo nu en dan even goed om

Meng voor de vinaigrette vier eetlepels olijfolie, 1 eetlepel aceto balsamico, snufje grof
zeezout en het gesnipperd sjalotje in een kom, roer goed door, het mag lekker schiften
Besprenkel de peultjes met olijfolie en grof zeezout en grill deze rustig in een grill-pan op het fornuis

Smeer het vlees in met olijfolie, zout en peper grill deze in totaal 4 minuten op de
BGE (of in de grill-pan op middel - hoog vuur). Leg het vlees op het rooster voor 1
minuut, draai een kwartslag en grill voor nog 1 minuut. Draai het vlees daarna om
en doe bij de andere kant hetzelfde! Zo ontstaat er een mooi grill-ruitje op het vlees

Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie

Snij het vlees in mooie repen, plaats op het bord samen met de sperziebonen en de aardappeltjes en besprenkel het vlees met de aceto balsamico dressing

Wijntip: drink hierbij onze lekkere vol, rond en kruidige rode Gravade uit Frankrijk.

Kijk op WWOO voor de mooiste buitenkeukens met Big Green Egg!