Varkensvlees van Bon Vivant

Varkensvlees van Bon Vivant

Bon Vivant: het goede leven!

Een van de leveranciers van biologisch varkens- en rundvlees is de firma Bon Vivant uit Zelhem in de Achterhoek (Gelderland). De naam Bon Vivant geeft eigenlijk direct al aan waar het bedrijf voor staat: het goede leven. “Het goede leven van onze runderen, scharrel- en eko‑varkens in de eerste plaats”, zegt Henk Schellekens er direct bij.

Bon Vivant bestaat al vanaf 1987 als veehouderij voor varkens en runderen, maar in 2005 is de ‘ommezwaai’ gemaakt naar biologisch. En daarmee past de filosofie van Bon Vivant ook veel beter bij waar de naam voor staat. “Onze missie is het op een verantwoorde manier houden van varkens en rundvee. Dat houdt in dat biologische veehouderij de enige optie is. "Wij staan graag voor een eerlijk stukje vlees.”

Recept: Gelderse rookworst met in bier gestoofde zuurkool.pdf