Herkomst van ons Organic vlees

Herkomst van ons Organic vlees

Organic eigen merk vleesproducten zijn afkomstig van slagerij Hans Commandeur.
Commandeur Eko Vlees is een dynamisch bedrijf, dat vanaf 2000 gevestigd is in het Noord-Hollandse De Goorn. Commandeur richt zich op de slacht en verwerking van biologisch vlees en levert haar producten al ruim 10 jaar rechtstreeks aan Organic. Een van onze specialismen is het vervaardigen van vleeswaren op ambachtelijke en natuurlijke wijze. Dit heeft onder andere geleid tot een groot assortiment biologische vleeswaren. Zo zijn bijvoorbeeld de ambachtelijke hammen handgemaakt en op houtkrullen gerookt.De missie van Hans en zijn team is een gezond en eerlijk product te leveren. Zij willen kwalitatief hoogwaardig biologische vlees en vleeswaren maken zonder enige consessie.

Certificering

Commandeur Eko Vlees beschikt over alle vereiste certificaten. Zo werken wij volgens de HACCP-certificering(voor hygiëne en kwaliteit), hebben we de EEG-erkenning, de erkenning van de Dierenbescherming in verband met het Beter Leven logo en de certificering van SKAL. Dit overheidsinstituut ziet toe op een juiste naleving van de biologische productiemethodes en de in- en verkoop van het biologische vlees. Hans Commandeur: "Alleen op basis van de SKAL-regels kun je biologisch ondernemen. Dat is voor ons het belangrijkste uitgangspunt. Alleen op deze manier houd je de biologische sector in stand en op niveau."

Vanaf week 6 gaan Organic en Commandeur starten met 21 dagen gerijpt limousin rund vlees van de Koningshoeve uit Spaarnwoude. Tevens werken wij samen aan de ontwikkeling van een nieuw assortiment kant en klaar producten.